Näin teet markkinointisuunnitelman

Miten tehdään markkinointisuunnitelma? Mitä markkinointisuunnitelma sisältää?
Moni aloittava yrittäjä pohtii näitä kysymyksiä, eikä turhaan.

 

Markkinointisuunnitelman tekeminen kannattaa sillä:

  • Sen avulla yritys voi määritellä selkeät ja mitattavat tavoitteet, joiden avulla voidaan arvioida markkinoinnin vaikutusta liiketoimintaan.
  • Markkinointisuunnitelma auttaa yritystä ymmärtämään paremmin asiakkaitaan ja niiden käyttäytymistä. Kun yritys tuntee paremmin kohderyhmänsä, se voi luoda tehokkaampaa markkinointia ja tavoittaa asiakkaansa paremmin.
  • Markkinointisuunnitelma auttaa yritystä ennakoimaan mahdollisia muutoksia markkinatilanteessa ja tekemään tarvittavia muutoksia strategiaan ajoissa. Näin yritys voi pysyä kilpailukykyisenä ja sopeutua muutoksiin nopeammin.

Laadi yritykselle markkinointisuunnitelma näiden yhdeksän kohdan avulla

1. Johdanto

Esittele yrityksesi lyhyesti ja kerro, mikä on markkinointisuunnitelman tarkoitus ja mitä sillä tavoitellaan.

2. Tilanneanalyysi

Tutki markkinatilannetta, kilpailijoiden toimintaa ja trendejä, jotka voivat vaikuttaa yrityksesi toimintaan. Tarkastele myös yrityksesi vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkia (SWOT-analyysi).

3. Kohderyhmä

Määrittele, keitä ovat yrityksesi tärkeimmät asiakkaat tai asiakasryhmät. Selvitä heidän tarpeensa, mieltymyksensä ja ostokäyttäytymisensä. Pohdi myös, millaisia viestintäkanavia he käyttävät ja miten voit tavoittaa heidät.

4. Tavoitteet

Määrittele selkeät tavoitteet, joita haluat saavuttaa markkinoinnilla. Tavoitteiden tulisi olla SMART-mallin mukaisia (specific, measurable, attainable, relevant, time-bound).

Ilman selkeitä tavoitteita on vaikeaa arvioida markkinoinnin vaikutusta ja tehdä tarvittavia muutoksia strategiaan.

5. Viestintäkanavat

Pohdi, mitkä viestintäkanavat sopivat parhaiten yrityksesi tarpeisiin ja kohderyhmään. Tarkastele erilaisia kanavia, kuten sosiaalista mediaa, hakukonemarkkinointia, sisältömarkkinointia ja sähköpostimarkkinointia.

6. Kampanjat

Mieti, millaisia kampanjoita yrityksesi voisi toteuttaa markkinointitavoitteiden saavuttamiseksi. Suunnittele kampanjoiden tavoitteet, kohderyhmä, viestintäkanavat ja budjetti.

7. Sisältö

Suunnittele, millaista sisältöä yrityksesi voisi luoda ja jakaa eri viestintäkanaviin. Mieti, millainen sisältö puhuttelee kohderyhmääsi ja auttaa saavuttamaan tavoitteita.

8. Mittarit

Määrittele mittarit, joilla tavoitteiden saavuttamista seurataan ja arvioidaan. Tarkastele esimerkiksi kävijämääriä, konversioprosentteja ja asiakastyytyväisyyttä.

9. Toteutus ja seuranta

Pohdi, kuka toteuttaa markkinointitoimenpiteet ja kuka vastaa seurannasta ja arvioinnista. 

Suunnittele aikataulu, jossa määritellään eri toimenpiteiden aikataulut ja vastuuhenkilöt. Seuraa ja arvioi markkinointisuunnitelman toteutusta säännöllisesti datan avulla ja tee tarvittaessa muutoksia suunnitelmaan.

 

Jaa kirjoitus tästä: 

Viimeisimmät artikkelit

Tilaa uutiskirje

Haluatko saada ensimmäisenä tiedon Miila Digitalin kursseista ja palveluista? Tilaa vinkit digimarkkinointiin ja verkkosivujen suunnitteluun suoraan sähköpostiisi.

Kaipaatko  apua yrityksesi markkinoinnin suunnitteluun? Varaa ilmainen konsultaatio.

Jätä tähän yhteystietosi, niin otan pian yhteyttä ja sovitaan aika konsultaatiolle.

Untitled design (5)

Kasvatetaanko yrityksesi näkyvyyttä yhdessä?

Varaa ilmainen kartoituspuhelu 🚀