Parhaat ilmaiset kuvapankit

Someen pitäisi postata, blogia kirjoittaa ja nettisivuja päivittää, mutta mistä saisi laadukkaita kuvia? Valokuvia tarvitaan jatkuvasti markkinoinnissa ja valokuvien ottaminen vaatii aikaa.

Ei hätää, onneksi on ilmaiset kuvapankit!

Ilmaiset kuvapankit helpottavat viestintää ja sisällöntuotantoa. Kuvapankeista löydät yli miljoona valokuvaa, joita voit käyttää haluamallasi tavalla. Lisäksi tarjolla on laaja valikoima muita palveluita, kuten videoita, äänitiedostoja, musiikkia ja piirroksia.

Olen valinnut tähän artikkeliin ilmaisia kuvapankkeja, joiden avulla löydät upeat valokuvat seuraavaan projektiin.

Kuvapankit kaksi naista riippukeinussa.

Mihin kuvapankkeja tarvitaan?

Valokuvalla herätetään katsojan huomio ja luodaan tunnelmaa. Tarvitset valokuvia lähes kaikessa viestinnässä ja sosiaalisen median myötä valokuvien merkitys on kasvanut entisestään ja rinnalle ovat tulleet myös videot.

Verkkosivuille tuleviin valokuviin voidaan käyttää ammattivalokuvaajaa (esimerkiksi henkilökuvat) ja täydentää kuvia laadukkailla kuvapankkikuvilla (esimerkiksi koristeelliset kuvat). Valokuvaajan ottamat kuvat ovat uniikkeja ja tuotettu juuri yrityksenne tarpeisiin sopiviksi.

Jos omistat hyvän kameran ja sinulla on silmää, voit hyvin ottaa kuvia myös itse.

Koska valokuvien tarve on kuitenkin jatkuvaa, saattaa niiden tuottaminen olla haastavaa. Harvalla yrityksellä on aikaa ja resursseja tuottaa kuvia aina tilanteen vaatiessa nopealla aikataululla. Sen takia ilmaiset kuvapankit tarjoavat loistavan vaihtoehdon yrityksesi sisällöntuotantoon.

Olipa yrityksesi tapa tuottaa kuvia mikä tahansa, panosta laatuun.
Koska valokuvat ovat isossa roolissa luomassa mielikuvaa yrityksestä, on tärkeää että kuvat ovat laadukkaita ja sopivat brändiin.

Kuvapankki kuva laituri järvi ja pilvinen taivas.

Kuvapankkien tekijänoikeudet

Ennen kuvien käyttöä tulee tarkistaa kuvien tekijänoikeudet. Varmin tapa on käyttää CC0-lisenssillä varustettuja kuvia. CC0-lisenssi (Creative Commons) tarkoittaa, että tekijä on luovuttanut teoksen vapaaseen käyttöön. Lue lisää Creative Commons-lisenssistä.

Lisäksi silloin kun kuvissa esiintyy tunnistettavia ihmisiä, täytyy tekijänoikeuksien lisäksi huomioida, ettei kuvassa esiintyvät henkilöt esiinny itselleen epäedullisella tavalla. Et myöskään saa antaa ymmärtää, että kuvassa esiintyvät henkilöt mainostavat tuotettasi.

Välillä kuvapankit tarjoavat kuvia vapaaseen käyttöön, mutta tietyin ehdoin (esim. tekijän nimeäminen).

Kuvapankki kuva erivärisiä sateenvarjoja taivaalla.

Parhaat ilmaiset kuvapankit

Monille tuttu Pixabay tarjoaa laajan valikoiman korkealaatuisia kuvia, jotka sopivat erityisesti liike-elämän ja markkinoinnin tarkoituksiin. Erityisenä bonuksena mainittakoon, että täältä löydät myös musiikkia ja videokuvaa, jota voit käyttää markkinoinnissa.

Pixabaystä löydät:

  • Valokuvat
  • Piirrokset
  • Vektorit
  • Videot
  • Musiikkia
  • Efektit


Pixabay hakutoiminnot toimivat suomeksi.

Canva on graafisen suunnittelun työkalu, jota voit hyvin käyttää myös kuvien hakuun, samalla kun suunnittelet sosiaalisen median julkaisuja. Canvan ilmaisesta versiosta löydät paljon kuvia ja Canva Pro tuo käyttöösi koko laajan valikoiman. Canvasta löydät valokuvien lisäksi videoita, musiikkia ja grafiikoita. 

Canvan suunnittelutyökalun voit yhditää myös suoraan Pexelsin ja Pixabayn kuvapapankit. 

Kokeile Canva Pro:ta 30 päivää veloituksetta tästä linkistä

*Sisältää affiliate-linkin

Pexelsin valikoimasta löytyy yli 100 000 valokuvaa, joita saa vapaasti käyttää. Myös Pexelsin hakutoiminnot löytyvät suomen kielellä. 

Unsplash sisältää tuhansia korkealaatuisia kuvia ilmaiseksi. Voit selata luokkia, kuten luonto, arkkitehtuuri, ruoka, muoti ja paljon muuta. Valikoima on laadukasta ja poikkeaa hieman perinteisistä kuvapankkikuvista. 

Kaipaatko vaihtelua ulkomaisiin kuvapankkikuviin? Kuvia Suomesta palvelu tarjoaa valikoiman kuvia, jotka sopivat kotimaiseen makuun. Palvelun kuvat ovat varustettu CC0-lisenssillä, eli voit käyttää niitä vapaasti kaikkeen markkinointiin.
Täältä löydät erityisesti luonto ja kaupunki aiheisia kuvia.

Picjumbo tarjoaa tuhansia ilmaisia valokuvia. Täältä löydät kuvia erityisesti matkailuun, ruokaan ja luontoon. Lisäksi Picjumbosta löydät valikoiman erilaisia taustakuvia.

Kuvapankkikuva ihmiset kokouksessa.

Muita tutustumisen arvoisia kuvapankkeja

Vinkit ilmaisten kuvapankkien käyttöön

  • Valitse kerralla useampia kuvia, joita aiot käyttää markkinoinnissa. Näin voit luoda itsellesi varastoon oman yhtenevän kuvapankin.
  • Kun valitset kuvia, kiinnitä huomiota kuvan tunnelmaan ja väreihin. Käytä tyyliltään ja väreiltään yhteneviä kuvia, jotka sopivat yrityksen brändiin.
  • Käytä mielikuvitusta kun haet kuvia. Kokeile hakutoimintoja erilaisilla adjektiiveilla kuten iloinen.
  • Selaa hakutuloksia hieman pidemmälle. Älä valitse kuvia heti ensimmäiseltä sivulta. Todennäköisesti törmäät näihin kuviin useasti toisilla verkkosivuilla.

Jaa kirjoitus tästä: 

Tilaa uutiskirje

Haluatko saada ensimmäisenä tiedon Miila Digitalin kursseista ja palveluista? Tilaa vinkit digimarkkinointiin ja verkkosivujen suunnitteluun suoraan sähköpostiisi.

Viimeisimmät artikkelit

Kiinnostuitko?

Kaipaatko  apua yrityksesi markkinoinnin suunnitteluun? Varaa ilmainen konsultaatio.

Jätä tähän yhteystietosi, niin otan pian yhteyttä ja sovitaan aika konsultaatiolle.

Untitled design (5)

Kasvatetaanko yrityksesi näkyvyyttä yhdessä?

Varaa ilmainen kartoituspuhelu 🚀