Mikä on Google Search Console?

Google Search Console on ilmainen työkalu, jonka avulla voit seurata sivuston suorituskykyä Google-haussa. Se tarjoaa tärkeää tietoa siitä, kuinka Google indeksoi sivustosi ja millä avainsanoilla käyttäjät löytävät sivuston hakutuloksissa. Hyödyntämällä tätä tietoa sivuston hakukoneoptimoinnissa, voit parantaa sivustosi näkyvyyttä Googlessa ja houkutella enemmän kävijöitä  kotisivuillesi.

Google Search Consolen avulla voit parantaa sivustosi näkyvyyttä hakutuloksissa monin tavoin. 

Google Search Consolen tärkeimmät ominaisuudet

Käyttämällä Google Search Consolea, saat paljon arvokasta tietoa sivustosi suorituskyvystä. Alla lueteltuna Google Searh Consolen tärkeimpiä ominaisuuksia.. 

Löydä tekniset virheet sivustolla

Google Search Console tarkistaa sivuston teknisen rakenteen ja löytää virheet, jotka voivat vaikuttaa sivuston suorituskykyyn hakutuloksissa. 

Search Console käy läpi ongelmat sivustollasi, kuten sivuston nopeuden, mobiilinäkymän ja rikkoutuneet linkit. Saat tiedon, jos sivustosi latautuu hitaasti, mikä taas voi vaikuttaa hakukoneiden indeksointiin. Kun korjaat nämä tekniset ongelmat, sivustosi suorituskyky parantuu, mikä saattaa taas johtaa parempiin sijoituksiin hakutuloksissa.

Selvitä tärkeät avainsanat

Google Search Consolen avulla voit selvittää, millä avainsanoilla ihmiset löytävät sivustosi hakutuloksissa. Tämä tieto auttaa ymmärtämään, mitä ihmiset etsivät ja millä avainsanoilla he löytävät sivustosi. Tulosten avulla voit kehittää sisältöjä vastaamaan käyttäjien tarpeita. Käytä avainsanoja kuitenkin luonnollisesti, jotta sivustosi ei näytä roskapostilta hakukoneiden silmissä.

Paranna sivuston sisältöä

Google Search Console antaa sinulle tietoa siitä, kuinka usein sivustosi sisältöä indeksoidaan Google-haussa. Tämä auttaa tunnistamaan, mitkä sivut ovat suosituimpia käyttäjien keskuudessa ja millä sivuilla on vähemmän liikennettä. Voit käyttää tätä tietoa parantaaksesi heikommin suoriutuvia sivuja.

Kun tiedät mitkä sivut eivät menesty hakutuloksissa, voit kehittää niitä  vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeita.

Optimoi mobiililaitteille

Google Search Console kertoo sinulle, jos sivustosi ei toimi hyvin mobiililaitteilla. Tämä on tärkeää, koska yhä useammat käyttäjät käyttävät mobiililaitteita hakutulosten selaamiseen. Jos sivustosi ei ole optimoitu mobiililaitteille, käyttäjät eivät ehkä viihdy sivustolla kovin kauaa ja tämä heikentää myös sivuston sijoituksia hakutuloksissa. 

Seuraa ulkoisia linkkejä

Google Search Console näyttää sinulle, kuinka monta ulkoista linkkiä sivustosi on saanut. Ulkoiset linkit ovat tärkeitä, sillä ne auttavat hakukoneita ymmärtämään, kuinka luotettava ja arvostettu sivustosi on. Mitä enemmän korkealaatuisia linkkejä sivustollesi johtaa, sitä todennäköisemmin Google indeksoi sen korkeammalle hakutuloksissa.

Näin otat käyttöön Google Search Consolen

Voit ottaa Google Search Consolen käyttöön osoitteessa: https://search.google.com/search-console/about

Kirjaudu Google-tilillesi ja aloita valitsemalla omaisuustyyppi. 

Search Console tarjoaa tähän kaksi vaihtoehtoa. Vaihtoehto verkkotunnus edellyttää DNS-vahvistusta. URL-etuliite tarjoaa taas useita eri tapoja vahvistaa sivuston omistajuus. 

Katso alla olevasta videolta, kuinka voit vahvistaa sivuston omistajuuden. (Videon katsominen edellyttää evästeiden hyväksymisen) 

Näin pääset alkuun

  1. Vahvista sivuston omistajuus . 
  2. Varmista, että Google löytää sivustosi.
  3. Tarkista virheet mobiilissa.
  4. Lähetä sivustokartta Search Consoleen (tämä nopeuttaa sivustosi löytämistä). 
  5. Tarkkaile sivustosi suorituskykyä. 

Yhteenveto

Google Search Console on tehokas työkalu, joka auttaa parantamaan sivustosi suorituskykyä hakutuloksissa. Se tarjoaa sinulle tärkeää tietoa siitä, kuinka Google indeksoi sivustosi ja millä tavoilla voit parantaa sivustosi näkyvyyttä. Kun käytät Google Search Consolea oikein, voit löytää heikkoudet sivustollasi ja parantaa niitä tehokkaasti.

Muista myös optimoida sivustosi sisältöä ja rakennetta käyttäjien näkökulmasta. Sivuston tulee olla helppokäyttöinen, nopea ja sisältää korkealaatuista ja informatiivista sisältöä. 

Hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi. Google muuttaa jatkuvasti algoritmejaan, joten sinun on seurattava sivustosi suorituskykyä ja tehtävä tarvittavat muutokset aina kun tarpeellista. Tämä auttaa sinua pysymään ajan tasalla hakukoneiden parhaista käytännöistä ja pitämään sivustosi kilpailukykyisenä hakutuloksissa.

Jaa kirjoitus tästä: 

Viimeisimmät artikkelit

Tilaa uutiskirje

Haluatko saada ensimmäisenä tiedon Miila Digitalin kursseista ja palveluista? Tilaa vinkit digimarkkinointiin ja verkkosivujen suunnitteluun suoraan sähköpostiisi.

Yhteistyössä

Kasvatetaanko yrityksesi näkyvyyttä yhdessä?

Varaa ilmainen kartoituspuhelu 🚀