Instagramin hyödyt yritykselle

Yrittäjänä haluat näkyä siellä missä asiakkaasi ovat.

Nykypäivänä sosiaalinen media on olennainen osa kuluttajien ostokäyttäytymistä. Sitä voikin verrata puskaradioon missä ihmiset jakavat tietoa ja kokemuksia. 

Instagramin suosio kasvaa jatkuvasti ja yksi Instagramin isoimmista hyödyistä on mahdollisuus orgaaniseen näkyvyyteen ilman isoa markkinointibudjettia. 

Instagramin avulla voit vahvistaa brändiä ja lisätä luottamusta kuluttajien keskuudessa. Instagram tarjoaa yrityksellesi kanavan, jossa tavoitat kohderyhmäsi nopeasti ja tehokkaasti. 

Instagram yrityksen markkinoinnissa

Instagramissa on edelleen mahdollisuus saada orgaanista (eli ilmaista) näkyvyyttä. Tiesitkö, että 90 % Instagramin käyttäjistä seuraa jotakin yritystä ja 84 % haluaa löytää uusia tuotteita Instagramissa (Instagram for Business).

Tarkoin suunniteltu sosiaalisen median markkinointi auttaa yritystäsi esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • brändin vahvistaminen 
  • vuorovaikutus potentiaalisten asiakkaiden kanssa
  • saat liikennettä kotisivuille
  • mahdollisuus orgaanisen näkyvyyden kasvuun
  • voit erottua kilpailijoista
  • mahdollisuus kilpailla myös isompien yritysten kanssa.

Markkinoinnin aloittaminen Instagramissa

*Sisältää kumppanuuslinkkejä.

Sosiaalinen media muuttuu jatkuvasti ja ilman kunnon suunnitelmaa somekanavien ylläpito voi tuntua todella työläältä ja halutut tulokset jäävät saavuttamatta.  

Sosiaalisen median suunnitelma auttaa sinua kohdentamaan markkinointia juuri oikeanlaisille käyttäjille.

Huolella toteutettu sosiaalisen median suunnitelma tarjoaa yrityksellesi mahdollisuuden erottua kilpailijoista, ja voit saavuttaa näkyvyyttä potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa. 

Aloita suunnitelman tekeminen miettimällä ketkä ovat asiakkaitasi ja kenelle haluat viestiä. 

Kirjaa ylös aiheet joita käsittelet.  Sen jälkeen voit miettiä julkaisuja otsikko tasolla ja suunnitella monipuolista sisältöä, joka tulee tavotteitasi. 

Julkaisut kannattaa kalenteroida etukäteen. Tämä helpottaa säännöllisyyttä ja nopeuttaa prosessia. Merkitse kalenteriin tulevat julkaisut ainakin otsikkotasolla ja hyödynnä eri sisältökategorioita. 

Lopuksi kirjoita julkaisut valmiiksi ja valitse valokuvat tai tee ne esimerkiksi Canvalla* .

Vinkki: Kannusta henkilökuntaa ja työntekijöitä osallistumaan sisällöntuotantoon esim. kuvaamalla videoita. Saat autenttista sisältöä ja sisällöntuotanto helpottuu. 

Kaikkea ei onneksi tarvitse tehdä itse. 

Instagram ja muut sosiaalisen median kanavat muuttuvat jatkuvasti. Sosiaalisen median ulkoistaminen voi olla ratkaisu kiireiselle yrittäjälle, tai jos et halua opetella jatkuvasti uutta pysyäksesi kärryillä. 

Kaikki alkaa sosiaalisen median strategian ja sisältösuunnitelman tekemisellä. Tämän jälkeen sisällön tuotanto helpottuu, kun sille on asetettu selkeät tavoitteet ja raamit. 

Miila Digital autaa sosiaalisten kanavien ylläpidossa ja tarjoan apua myös Facebook ja Instagram mainontaan. 

Kysy rohkeasti lisää!

Instagram-valmennus yrityksille

Haluatko oppia lisää,  mutta aloittaminen ja säännöllinen tekeminen tuntuu hankalalta? 

Instagram -valmennus on räätälöity vastaamaan yritysten tarpeita.  Mikäli olet vasta aloittamassa yritystiliä tai nykyinen tili ei tuota haluttuja tuloksia, voi valmennuksesta olla apua.  Valmennus sopii sinulle, jos haluat oppia hyödyntämään Instagramin orgaanista (eli ilmaista) näkyvyyttä yrityksesi markkinoinnissa. 

Opit tuottamaan sisältöä,  joka puhuttelee kohdeyleisöäsi ja saat lisää asiakkaita, ilman että sinun täytyy uhrata kaikkea työaikaa somen päivittämiselle. 

Tutustu lisää!  

Jaa kirjoitus tästä: 

Tilaa uutiskirje

Haluatko saada ensimmäisenä tiedon Miila Digitalin kursseista ja palveluista? Tilaa vinkit digimarkkinointiin ja verkkosivujen suunnitteluun suoraan sähköpostiisi.

Viimeisimmät artikkelit

Kiinnostuitko?

Kaipaatko  apua yrityksesi markkinoinnin suunnitteluun? Varaa ilmainen konsultaatio.

Jätä tähän yhteystietosi, niin otan pian yhteyttä ja sovitaan aika konsultaatiolle.

Untitled design (5)

Kasvatetaanko yrityksesi näkyvyyttä yhdessä?

Varaa ilmainen kartoituspuhelu 🚀